3.7 milioane de romani pe Facebook in luna septembrie

Conform serviciului de analiza Facebrands,ro, in acest moment sunt 3,7 milioane utilizatori de Facebook in Romania (3.728.280) din care peste 90% (90.57%) si-au declarat orasul de resedinta. Numarul de utilizatori ai acestei retele sociale a crescut cu 54% fata de inceputul anului 2011, cand numara doar 2.405.920 utilizatori.

Din datele culese de serviciile Facebrands.ro si Facebrands PRO, 3.376.560 de utilizatori ai retelei sociale Facebook si-au declarat in profilul creat pe aceasta retea orasul de resedinta. Procentul utilizatorilor romani de Facebook care  si-au declarat orasul de resedinta s-a dublat de la inceputul anului, de la 48% in ianuarie 2011.

Cei mai multi utilizatori ai retelei Facebook in Romania sunt in Bucuresti (1.049.400, 31,08%), urmat de Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi. Cifra de utilizatori pe orase si judete poate fi gasita aici: http://www.facebrands.ro/map.html.

Catre acesti utilizatori au fost afisate  in ultimele 2 luni peste 4500 de ad-uri locale,  din care 4440 au fost stranse de echipa Facebrands PRO intr-un modul dedicat de Intelligence, disponibil in cadrul oricarui abonament Facebrands PRO. Detalii despre Facebrands PRO pot fi gasite aici:http://pro.facebrands.ro/intro

“In acest moment orice advertiser poate urmari pe Facebrands PRO, dincolo de performanta comparata a paginilor monitorizate, si activitatea de marketing derulata in fiecare categorie, ce ad-uri au rulat concurentii, ce variante creative au folosit, iar in cadrul campaniilor mai complexe, avem cateva sute de studii de caz care arata in ce a constat campania, totul corelat cu performantele obtinute de pagini in perioada respectiva”
, a declarat Ionut Oprea, managerul agentiei STANDOUT, care gestioneaza impreuna cu BYTE FLUX serviciile Facebrands.

Facebrands.ro monitorizeaza acum peste 14.000 de pagini create pe Facebook de persoane si institutii (companii, ONG-uri etc.), aratand cresterea numarului de fani al acestora pe zile si saptamani, impreuna cu alte pagini din aceeasi categorie.

Din august 2011 Facebrands ofera si analize avansate, atat pentru performanta comparativa a paginilor, cat si pentru activitatea comerciala derulata pe Facebook in fiecare din cele peste 60 de categorii. Detalii despre Facebrands PRO pot fi gasite aici: http://pro.facebrands.ro/intro

Scurtaturi Facebrands:
Facebrands PRO: http://pro.facebrands.ro/intro
Topul paginilor de Facebook romanesti pe categorii: www.facebrands.ro
Harta utilizatorilor si paginilor de Facebook pe judete si orase: http://www.facebrands.ro/map.html
Topul aplicatiilor romanesti de Facebook: http://www.facebrands.ro/apps.html
Facebrands Reports:  http://www.facebrands.ro/blog/
Evolutia check-in-urilor pe retelele sociale in Romania: www.facebrands.ro/places
Date demografice despre utilizatorii Facebook din Romania: http://www.facebrands.ro/demografice.html


Comments

2 responses to “3.7 milioane de romani pe Facebook in luna septembrie”

Leave your response
  1. post says:

    [...] continuarea aici STIRI SIMILAREBărbat concediat din cauza unor poze postate pe Facebook Glumele făcute de [...]