Numarul de utilizatori romani pe Facebook a depasit 4.1 milioane

In acest moment sunt 4.16 milioane utilizatori de Facebook in Romania (4.161.340) din care peste 90% (90.55%) si-au declarat orasul de resedinta. Numarul de utilizatori ai acestei retele sociale a crescut cu 72% fata de inceputul anului 2011, cand erau doar 2.405.920 utilizatori din Romania.

Din datele culese de serviciile Facebrands.ro si Facebrands PRO, 3.767.960 de utilizatori ai retelei sociale Facebook si-au declarat orasul de resedinta in profilul creat pe aceasta retea. Procentul utilizatorilor romani de Facebook care  si-au declarat orasul de resedinta s-a dublat de la inceputul anului, de la 48% in ianuarie 2011, iar numarul lor absolut a crescut de 3 ori, de la 1.252.440 in ianuarie 2011.

Conform ultimelor date, cei mai multi utilizatori ai retelei Facebook in Romania sunt in Bucuresti (1.012.380, 26,87%), urmat de Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi. Cifra de utilizatori pe orase si judete poate fi gasita aici.

Catre acesti utilizatori au fost afisate in ultimele 3 luni peste 9000 de ad-uri și au fost create pe cele 15.000 de pagini peste 5000 de tab-uri, stranse de echipa Facebrands PRO intr-un modul dedicat de Intelligence, disponibil in cadrul oricarui abonament Facebrands PRO.

“Cifrele pe care le oferim prin intermediul Facebrands.ro sunt doar o mica parte din tot inventarul de informații disponibile in Facebrands PRO clientilor si agentiilor care gestioneaza pagini pe Facebook” (Ionut Oprea, managerul agentiei STANDOUT, care gestioneaza impreuna cu BYTE FLUX serviciile Facebrands)

Facebrands.ro monitorizeaza acum peste 15.000 de pagini create pe Facebook de persoane si institutii (companii, ONG-uri etc), aratand cresterea numarului de fani al acestora pe zile si saptamani, in comparatie cu alte pagini din aceeasi categorie.

Facebrands PRO oferă o imagine completa asupra întregii activitati pe Facebook a clientilor și agentiilor romanesti, ceea ce permite atat urmarirea comparativa a  performantei paginilor, cat si a activitatilor comerciale derulate  pe Facebook in fiecare din cele peste 60 de categorii.


Comments

9 responses to “Numarul de utilizatori romani pe Facebook a depasit 4.1 milioane”

Leave your response
 1. [...] 4,1 milioane români pe Facebook. Să facem un concurs de likeuri, zic, cu premii în iPaduri: daţi like acestui articol, [...]

 2. Daniela says:

  faceti o treaba excelenta! multumim pentru informatii :)

 3. Victor says:

  Aceste date sunt de fapt libere și la îndemâna oricui – este un link în footerul Facebook către „Advertising”. I’m just saying.

 4. isshmen says:

  Buna seara. Pot afla cate pagini (de facebook) exista in acest moment in Romania, ale utilizatorilor romani? Nu ma refer doar la cele inscrise in facebrands.
  Multumesc.

 5. [...] acest moment sunt 4.16 milioane utilizatori de Facebook in Romania (4.161.340) conform facebrands.ro, din care peste 90% (90.55%) si-au declarat orasul de resedinta. Numarul de utilizatori ai acestei [...]

 6. Echipa Facebrands says:

  @Victor: Da, cea mai recenta cifra a utilizatorilor din Romania este accesibila public direct pe Facebook, evolutia acestei cifre insa nu este, si nici celelalte cifre pe care le oferim noi nu sunt.

 7. Echipa Facebrands says:

  @isshmen: Probabil mai exista si alte pagini create, noi ne concentram sa le monitorizam pe cele active.

 8. [...] unui studiu realizat de facebrands.ro, numărul utilizatorilor de Facebook din România a depăşit 4.16 milioane, reprezentând o [...]