Numarul de utilizatori romani pe Facebook a depasit 4.4 milioane

Bucureşti, 26 ianuarie 2012Facebrands.ro si Facebrands PRO anunta ca in acest moment sunt 4.4 milioane utilizatori de Facebook in Romania (4.406.580) din care peste 91% (91.47%)si-au declarat orasul de resedinta. Numarul de utilizatori ai acestei retele sociale a crescut cu 83% fata de inceputul anului 2011, cand numara doar 2.405.920 utilizatori si cu 5,8% fata de luna decembrie 2011 cand cifra acestora ajunsese la 4.161.340.

Din datele culese de serviciile Facebrands.ro si Facebrands PRO, 4.030.480 de utilizatori ai retelei sociale Facebook si-au declarat in profilul creat pe aceasta retea orasul de resedinta. Procentul utilizatorilor romani de Facebook care  si-au declarat orasul de resedinta s-a dublat fata de luna ianuarie 2011, cand se situa la 48%.

Conform ultimelor date, cei mai multi utilizatori ai retelei Facebook in Romania sunt in Bucuresti (1.053.020, 26,13%), urmat de Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, cu peste 4% din total. Cifra de utilizatori pe orase si judete poate fi gasita aici:http://www.facebrands.ro/map.html.

Conform unei analize efectuate de echipa Facebrands la inceputul anului, impartirea geografica a utilizatorilor romani de Facebook pe regiuni e urmatoarea:

 1. Muntenia (inclusiv Bucuresti) – 38,64%
 2. Transilvania – 19,18%
 3. Moldova – 14,24%
 4. Banat – 6,23%
 5. Oltenia – 6,14%
 6. Dobrogea – 5,24%
 7. Crisana – 4,15%
 8. Bucovina – 3,25%
 9. Maramures – 2,75%

Analiza completa este disponibila aici: http://facebrands.ro/ixrdt

Catre acesti utilizatori au fost afisate  in ultimele 4 luni peste 11000 de ad-uri și au fost create pe cele 15.600 de pagini monitorizate peste 6000 de tab-uri, stranse de echipa Facebrands PRO intr-un modul dedicat de Intelligence, disponibil in cadrul oricarui abonament Facebrands PRO.

“A crescut si numarul utilizatorilor care se implica in activitatile create de companii pe pagini, vom face o analiza dedicata la inceputul lunii viitoare, insa orice companie isi poate analiza si compara propriile performante pe Facebook printr-un abonament Facebrands PRO ”, a declarat Andrei Stefan, managerul BYTE FLUX, care gestioneaza impreuna cu agentia STANDOUT serviciile Facebrands.

Facebrands.ro monitorizeaza acum peste 15.600 de pagini create pe Facebook de persoane si institutii [companii, ONG-uri etc], aratand cresterea numarului de fani al acestora pe zile si saptamani, impreuna cu alte pagini din aceeasi categorie.

Facebrands PRO oferă o imagine completă asupra întregii activități pe Facebook a clienților și agențiilor românești, ceea ce permite atat urmărirea comparativă a  performanței paginilor, cat si a activitatilor comerciale derulate  pe Facebook in fiecare din cele peste 60 de categorii.

Din luna noiembrie 2011 clienții Facebrands PRO pot primi alerte pe email oricând concurenții lor întreprind o actiune pe Facebook.

Detalii despre Facebrands PRO pot fi gasite aici: http://pro.facebrands.ro/intro

Scurtaturi Facebrands:
Facebrands PRO http://pro.facebrands.ro/intro
Topul paginilor de Facebook romanesti pe categorii: www.facebrands.ro
Harta utilizatorilor si paginilor de Facebook pe judete si orase: http://www.facebrands.ro/map.html
Topul aplicatiilor romanesti de Facebook: http://www.facebrands.ro/apps.html
Facebrands Reports:  http://www.facebrands.ro/blog/
Evolutia check-in-urilor pe retelele sociale in Romania: www.facebrands.ro/places
Date demografice despre utilizatorii Facebook din Romania: http://www.facebrands.ro/demografice.html

Despre FACEBRANDS
Facebrands.ro este serviciul de monitorizare a paginilor romanesti create pe reteaua sociala Facebook, lansat la inceputul anului 2010 de STANDOUT si BYTE FLUX. Facebrands.ro prezinta atat date despre activitatea utilizatorilor pe Facebook, cat si despre evolutia si activitatea paginilor romanesti pe aceasta retea.

Despre STANDOUT
STANDOUT este o agentie de comunicare pe bloguri si retele sociale infiintata in 2007. STANDOUT deruleaza permanent campanii pe cele mai vizitate bloguri si retele sociale din Romania, gestionand o retea de peste 200 de bloguri romanesti selectate dupa criterii cantitative si calitative.

STANDOUT a implementat in ultimii ani campanii pe bloguri si retele sociale pentru branduri ca Orange, Danone, Rompetrol, Sony, Gealan, BCR, Coca-Cola, Toshiba, Dove, Rexona, HP, Beck’s, UPC, Santal, Jacobs, KLM, Titan, Praktiker, Bitdefender. Diverta.

Despre BYTE FLUX
Byte Flux este o agentie de web si software development din Bucuresti, cu o experienta de peste 7 ani in domeniu, regasita in produse precum Facebrands si Redutti.ro. Experienta Byte Flux se extinde si in aria Aplicatiilor de Facebook complexe si a aplicatiilor de iPhone/iPad (Objective-C).


Comments

3 responses to “Numarul de utilizatori romani pe Facebook a depasit 4.4 milioane”

Leave your response
 1. [...] multe detalii despre studiul Facebrands.ro găsiţi în imaginea de mai [...]

 2. [...] multe detalii despre studiul Facebrands.ro găsiţi în imaginea de mai [...]

 3. [...] multe detalii despre studiul Facebrands.ro găsiţi în imaginea de mai [...]