Facebrands prezinta cifrele retelei Facebook in Romania la jumatatea anului 2014

- numarul paginilor romanesti de Facebook a depasit 25.000,  fiind in crestere cu 5% fata de inceputul anului

- numarul  conturilor atribuite utilizatorilor romani de Facebook a ajuns la 7.2 milioane in 2014

- in jur de 4 milioane de utilizatori  unici de Facebook interactioneaza cu continutul publicat pe paginile romanesti de Facebook in fiecare luna si 8 milioane de utilizatori distincti au interactionat cu acestea de la inceputul anului 2014 si pana acum

Bucuresti, 1 iulie 2014 – Conform serviciului de monitorizare a paginilor de Facebook din Romania Facebrands.ro, numarul paginilor romanesti create pe reteaua sociala si monitorizate de serviciile Facebrands a depasit astazi cifra de 25.000.

 Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor este pagina cu numarul 25.000 inscrisa in facebrands.ro si pro.facebrands.ro

In fiecare luna in jur de 4 milioane de utilizatori de Facebook interactioneaza cu continutul publicat pe paginile romanesti de Facebook.

Astfel, in luna martie a acestui an Facebrands a inregistrat un maxim de 4.357.148 utilizatori care au interactionat prin like, share, comment la nivel de continut sau mesaj pe  cele 25.000 pagini romanesti de Facebook.   In luna iunie, cifra utilizatorilor care au interactionat cu continutul publicat pe paginile romanesti de Facebook  a fost de 3.987.580.

“Exista in continuare interactiune semnificativa pe Facebook doar ca nu mai este impartita la fel de uniform ca in trecut. Cei care doresc performante maxime trebuie sa fie mereu atenti la ceea ce functioneaza cel mai bine in categoria/industria din care fac parte si sa aplice sistematic concluziile descoperite”, a declarat Ionut Oprea, managing partner Facebrands.

In prima jumatate a anului 2014, aproape 9 milioane de utilizatori unici de Facebook (cifra exacta fiind 8.973.726) au interactionat cu paginile romanesti de Facebook.

“O parte insemnata din cele 9 milioane de conturi care au interactionat cu paginile romanesti sunt utilizatori straini, motiv pentru care totalul acesta este mai mare decat cifra raportata de Facebook pentru conturile de Facebook din Romania, de 7.2 milioane”, a declarat Andrei Stefan, managing partner Facebrands.

In ultimele 6 luni(ianuarie-iunie 2014), numarul paginilor de Facebook a crescut cu putin peste 1000, o crestere de  5% fata de inceputul anului.  Cele mai multe pagini romanesti de Facebook au fost create in anii 2011-2012 (15.600), apoi in 2013 (3967).

Cele mai multe pagini romanesti de Facebook sunt in categoriile Afaceri locale (2616), Arta si Cultura (1582),  Sanatate & ingrjijire personala (1397), Magazine online (1396) si Bloguri (1058).

Din cei 7.2 milioane de conturi atribuite de Facebook, utilizatorilor romani,  93,60% au orasul setat in profil.

Capitala are in continuare cele mai multe conturi de utilizatori ai retelei Facebook in Romania,  1.480.640 ,  21.97% din total,  urmata de Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, fiecare cu cate 3.86% si Constanta cu 3.08%.

Alte noua orase au peste 100.000 de conturi de  utilizatori de Facebook: Craiova, Brasov, Galati, Ploiesti, Oradea, Arad, Bacau, Pitesti si Sibiu. Cifra de utilizatori pe orase si judete poate fi gasita aici: http://www.facebrands.ro/map.html.

Serviciile Facebrands.ro si Facebrands PRO  ofera o imagine completa asupra tuturor activitatilor de marketing si comunicare pe Facebook in orice categorie sau industrie, majoritatea agentiilor si clientilor care obtin rezultate pe Facebook folosind serviciul Facebrands PRO pentru masurare si benchmarking.

In plus, clientii Facebrands PRO primesc alerte pe email oricand concurenții lor întreprind o actiune pe Facebook si urmaresc in Facebrands PRO intreaga activitate pe Facebook a industriei din care fac parte.

Scurtaturi Facebrands:

Facebrands PRO http://pro.facebrands.ro/intro

Topul paginilor de Facebook romanesti pe categorii: www.facebrands.ro

Harta utilizatorilor si paginilor de Facebook pe judete si orase: http://www.facebrands.ro/map.html

Topul aplicatiilor romanesti de Facebook: http://www.facebrands.ro/apps.html

Facebrands Reports:  http://www.facebrands.ro/blog/

Evolutia check-in-urilor pe retelele sociale in Romania: www.facebrands.ro/places

Date demografice despre utilizatorii Facebook din Romania: http://www.facebrands.ro/demografice.html

Despre FACEBRANDS

Facebrands.ro este serviciul de monitorizare a paginilor romanesti create pe reteaua sociala Facebook, lansat la inceputul anului 2011 de STANDOUT si BYTE FLUX, transformat in 2013 in entitate independenta. Facebrands.ro prezinta atat date despre activitatea utilizatorilor pe Facebook, cat si despre evolutia si activitatea paginilor romanesti pe aceasta retea. Majoritatea agentiilor si clientilor care urmaresc maximizarea rezultatelor activitatii pe Facebook folosesc abonamente Facebrands PRO care incep de la 119 euro/luna.

Pentru detalii suplimentare, va invitam sa ne contactati prin e-mail la contact@facebrands.ro.