Din tainele bine pastrate ale Facebook-ului – astazi “refresh share attachment”

Daca esti blogger, administrezi orice fel de site sau pagina de Facebook, cu siguranta ti s-a intamplat sa pui un link pe Facebook, iar apoi sa fii nevoit sa schimbi in pagina site-ului tocmai imaginea pe care Facebook a folosit-o drept link preview.

Ai fi tentat sa stergi status update-ul din Facebook si sa pui link-ul din nou, dar ce te faci cu oamenii care au vazut primul status si acum or sa il vada a doua oara, cu alta imagine – parca nu da chiar bine, nu?

Facebook are o optiune pe care dintr-un motiv de nimeni stiut o tine destul de bine ascunsa – “refresh share attachment”. Optiunea este disponibila atat pentru profile de utilizatori cat si pentru pagini si poate fi accesata doar din pagina dedicata a status-ului. Pentru a ajunge acolo dai click pe data la care a fost facut public status update-ul (“yesterday at 18:11”, “19 mai” etc) iar aici in dreapta sus gasesti “refresh share attachment”, dupa cum vedeti si in imaginea de mai jos:

Speram ca v-am fost de folos, ca de obicei :)

PS: Din feedback-ul primit se pare ca inca nu toate profilurile/paginile au acces la aceasta facilitate momentan.


Comments

3 responses to “Din tainele bine pastrate ale Facebook-ului – astazi “refresh share attachment””

Leave your response
 1. cristina says:

  Probabil nu toate paginile de Fb au inca aceasta optiune – din 3 pagini pe care le gestionez, niciun nu imi da aceasta posibilitte – tocmai am incercat. Nu am reusit acest „truc” decat pe pagina mea personal. Oricum, e de retinut!

 2. Bogdan says:

  NU stiu unde ati vazut voi aceasta specificatie, insa am verificat de pe 3 conturi alternative si la inca 4-5 prieteni, nimeni dintre noi nu are aceasta optiune…

 3. Traian says:

  Multumesc!
  Ma miram cu cateva zile de ce nu merge chestia pe care voi explicat-o aici.