Lista de profile si pagini de Facebook ale candidatilor la alegerile locale – urmareste, participa si contribuie!

Ne-am trezit tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Ne propusesem sa ajutam si cu ocazia alegerilor locale la o mai mare transparenta, dar inceputul campaniei electorale s-a suprapus peste niste nevoi de optimizare care ne-au acaparat atentia in ultimele saptamani. Asa ca abia acum am reusit sa facem o parte din ce ne-am propus, dar speram sa fie in continuare o contributie utila la acest proces.
Mai sunt acum doar cateva zile pana la alegerile locale de anul acesta dar credem ca putem folosi fiecare din nou timpul ramas pentru a ne informa si pentru a lua cel e mai bune decizii. Asa ca am centralizat pentru asta lista tuturor candidatilor - 14049 candidati, in 2843 unitati administrative din 42 de judete, reprezentand 85 partide si aliante electorale sau candidand independent.
O poti gasi la adresa http://locale2016.facebrands.ro de unde poti accesa, prin intermediul hartii sau a listei de  judete si orase/unitati administrative, profilul sau pagina de Facebook ale candidatilor, adaugate de echipa noastra sau de alti utilizatori. Poti da share listei dintr-un anumit oras/dintr-o anumita unitate administrativa sau poti adauga orice profil sau pagina de candidat care lipseste.
Am reusit impreuna cu colegii nostri sa adaugam paginile si profilele a cateva sute de candidati si vom face asta in continuare, insa avem nevoie de ajutorul tau pentru a le adauga si pe celelalte, pentru avea o lista aproape completa  in timp util (noi estimam 2-3 zile) – in total sunt 14.049 candidati! Luam in calcul ca, asa cum multi dintre ei au doar profil de Facebook si nu pagina, e posibil ca unii dintre ei sa nu aiba deloc, insa speram ca acestia sa fie cat mai putini.
Pentru a contribui, intra tot pe http://locale2016.facebrands.ro si adauga orice profil sau pagina de candidat care vezi ca lipseste. Promitem sa le verificam si sa le aprobam cat mai rapid!
Vom continua sa lucram la aceasta sectiune si in perioada urmatoare in incercarea de a  va oferi un maximum de informatii extrase si agregate din cele stranse cu ajutorul vostru.
Mentionam, daca mai e cazul, ca serviciile noastre sunt apolitice, nu favorizam, nu sustinem si nici nu excludem pe nimeni, includem in acest proiect toti candidatii, indiferent de culoarea politica, sau de actiunile lor. Incercam de asemenea sa facem o verificare a informatiilor introduse, doar pentru a ne asigura ca link-urile sunt cele corecte. Pentru sesizari, critici constructive sau nu, idei si preluari de date scrieti-ne pe adresa contact la facebrands punct ro.
Ce ne dorim insa si cu aceasta ocazie este sa contribuim la o mai buna informare a publicului si, de ce nu, poate chiar la o mai mare participare la discutiile pe aceasta tema si la alegerile propriu-zise.