Conținutul video propriu a crescut pe paginile românești de Facebook în perioada ianuarie-august 2016 – o analiză Facebrands PRO

  București, 6 septembrie 2016:  Conform noilor instrumente de analiză pentru conținutul video ale Facebrands PRO , serviciul de monitorizare și analiză a activităților comerciale pe Facebook , procentul conținutului video propriu pe paginile românești de Facebook (publicat direct pe pagini și nu share-uit de pe alte pagini și alte platforme) a crescut la peste 33% în ultimele 4 luni, de la 24.43% la începutul anului (luna ianuarie). Vârful a fost atins în luna iunie 2016 (34,95%.)

În 2016, au scăzut, treptat, ca proporție în total, clipurile video preluate (shared) de pe alte pagini și profiluri de Facebook -de la 44,95% în ianuarie la 41,23% în august 2016, precum și   clipurile video preluate de pe alte site-uri/platforme de video sharing, de la 30,62% în ianuarie la 25%în august 2016.

Cea mai utilizată platformă  separată de conținut video preluat pe Facebook este Youtube, cu 90,12% din totalul videourilor preluate de pe platforme video pe paginile românești de Facebook.

Datele au reieșit din analiza celor mai recenți indicatori dedicați incluși în Facebrands PRO pentru urmărirea conținutului video: proporția clipurilor proprii față de clipurile preluate (shared) pentru fiecare pagină, listă și categorie precum și urmărirea evoluției afișărilor pentru conținutul video propriu/original. Ca toți ceilalți indicatori Facebrands PRO, aceștia sunt calculați automat, pentru orice pagină de Facebook din România.

Clienții Facebrands PRO pot compara proporția conținutului video propriu/original pe mai multe pagini, chiar pe întregi categorii sau liste dedicate de pagini care pot defini orice segmente de piață pentru un context complet. De asemenea, pot compara evoluția numărului de afișări pe zile a două sau mai multe clipuri video și pot vedea evoluția agregată a vizualizărilor tuturor clipurilor unei pagini pe zile.

“Mantra serviciilor noastre a fost mereu punerea cifrelor în context pentru a le da utilitate maximă. Acum acest context există, în premieră și în exclusivitate în Facebrands PRO și pentru conținutul video. În plus, serviciile Facebrands intră de anul acesta într-o nouă etapă de dezvoltare, dacă până acum ne concentram pe engagementul exprimat în interacțiunile create de facebook: like, comment, share, acum începem să măsurăm în profunzime conținutul, începem să raportăm vizualizări și în curând vom raporta și click-uri și multe altele”  a declarat Ionuț Oprea, manager al serviciilor Facebrands și al agenției de marketing în social media STANDOUT.

Volumul total de conținut video publicat până acum pe paginile românești de Facebook a depășit 1.5 milioane de clipuri și a crescut de la an la an, în 2015 depășind 500.000 de clipuri.

Categoriile cu cea mai mare proporție de conținut video propriu din total conținut video publicat:

Celebritati 66,67%
Instituții de stat 58,68%
Imobiliare 56%
Mancare si Bautura 55,78%
Restaurante 55,57%

Categoriile cu cele mai multe clipuri video proprii in 2016:

Sănătate & îngrjijire personală 5982 clipuri video proprii
Sport 5901 clipuri video proprii
Bloguri 5826 clipuri video proprii
Știri de business 5548 clipuri video proprii
Afaceri locale 5547 clipuri video proprii

Despre FACEBRANDS
Facebrands.ro este serviciul de monitorizare a activității comerciale derulate în România pe rețeaua socială Facebook. Facebrands.ro și PRO.facebrands.ro prezintă atât date despre activitatea utilizatorilor pe Facebook, cât și despre evoluția și activitatea paginilor românești pe această rețea. Majoritatea agențiilor și clienților care urmăresc maximizarea rezultatelor activității pe Facebook folosesc abonamente Facebrands PRO care încep de la 119 euro/lună.

Detalii: http://pro.facebrands.ro/intro

Scurtături Facebrands:

Facebrands PRO – Engagement Analytics http://pro.facebrands.ro/intro
Topul paginilor de Facebook românești pe categorii: www.facebrands.ro
Harta utilizatorilor și paginilor de Facebook pe județe și orașe: http://www.facebrands.ro/map.html
Blogul Facebrands / Facebrands Reports:  http://www.facebrands.ro/blog/
Date demografice despre utilizatorii Facebook din România: http://www.facebrands.ro/demografice.html